Dé vakbeurs van het Noorden voor horeca, grootkeuken en recreatie

11, 12 en 13 februari 2019

12e Editie


Carpaccio wedstrijden tijdens HETT 2019

Fortuna;
Fortuna heeft een aantal betekenissen, het staat voor Weelde, Rijkdom en Overvloed. Ook is het de naam van “de godin van het geluk” , vaak afgebeeld als een vrouw staand op een bol en de “Hoorn des Overvloeds” en hoe gelukkig ben je, als je deze competitie wint.  

Fortuna komt ook weer voor in het Franse spreekwoord, “À la fortuna du pot” ofwel, eten wat je voorgezet wordt zonder te weten wat het is. Bij deze wedstrijd is het “à la fortuna de mice en place”. Waarom?  Hoeveel geluk heb je en wat zijn de ingrediënten waaruit je kunt kiezen de 11de februari. (al zit bij de wedstrijdvoorwaarden een spiekbriefje)  

Wat we wel al weten en jullie graag willen vertellen is het volgende;     
Onze driekoppige jury is bekend en bestaat uit de volgende personen; 

Marco Poldervaart:  Meester-kok, eigenaar van restaurant het Havenmantsje in Harlingen, 3 x finalist in de wereldfinale van de Bocuse ‘d Or, Winnaar van de Gouden Koksmuts, kortom een schat aan ervaring in wedstrijd koken. Het beoordelen van je gerecht zal dus absoluut gaan zoals het hoort te zijn.   
http://www.havenmantsje.nl  

Danny Hovestad: Top-kok, eigenaar van kookstudio La Grange, Danny heeft veel ervaring in demonstratie koken en het bedenken van culinaire concepten. Hij is Executieve chef bij “Black Basterd” specialist in de buitenkeuken. Daarnaast is hij één van de ontwikkelaars van de “Foie Royale” Ganzenlever dus. En dan een  Ganzenlever waarbij de Gans een goed leven heeft en niet onder dwang gevoederd wordt. Ook bij Danny mag je er van uitgaan dat hij je gerecht op de juiste wijze  kan en zal  beoordelen. https://foieroyale.com  

Elize Koopman:​ Elize Koopman is eigenaar van “Edel smederij Elize” welke gevestigd is in de plaats de Hoeve. Zij maakte voor ons het Fortuna logo voor het Carpaccio-mes wat doorgegeven wordt. Nu ook op de bokaal en ook is zij de ontwerpster van de ring. Elize is gevraagd door ons om met “net” even andere ogen dan een professioneel kok naar het gerecht te kijken.   Haar  vakvrouw-schap in het maken van speciale sierraden zal een creativiteit meebrengen die net iets anders is. Of misschien passen ze wel naadloos bij de ideeën van de koks. Hoe dan ook, Elize zal de gerechten beoordelen naar smaak en  creativiteit. www.edelsmederij-elize.nl   

Met deze jury durven we te zeggen dat hiermee één doel al behaald hebben en dat is deze wedstrijd zo hoog mogelijk in te zetten.  

Wat zijn de prijzen:
1.    De Fortuna carpaccio bokaal als wisselprijs daarnaast een zilveren ring om als aandenken te houden (zie het als de televizier-ring) deze zal je niet dagelijks dragen maar wel als volgend jaar deze wedstrijd weer georganiseerd wordt en je hier trots mee rond mag lopen. De ring is uniek. En een messen-set.

2.    Naast de herinneringsmedaille en een standaard voor de 2de prijs een messen-set.

3.    Naast de herinneringsmedaille en een standaard voor de 3de prijs een messen-set.

Meer berichten


©2019 Horeca EvenTT | Realisatie: Insite Design vorm & code