EvenTTCulinair, culinaire topwedstrijden gekoppeld aan gastvrijheidswedstrijden voor professionals
De culinaire topwedstrijden van Nederland vinden plaats tijdens HorecaEvenTT, 13, 14 en 15 februari 2023 in het WTC, Leeuwarden. Gekoppeld aan gastvrijheidswedstrijden, niet te verwarren met serveerwedstrijden, vormt deze combinatie het competitieve hoogtepunt van de branche. Uniek zijn de gastvrijheidswedstrijden voor professionals. In West-Europa is er geen soortgelijke gevonden.
Maandag 13 februari
vindt de
Grand Prix EvenTTCulinair in combinatie met de Maître Roelof van der Laan Bokaal plaats. De 10 (!) teams bestaan elk uit 2 koks en één gastheer/vrouw. Deze 3 professionals verzorgen een 4 gangen menu voor 2 personen voorzien van alle bijpassende dranken. De gemaakte combinaties, spijs wijn, de presentatie en de timing zijn enkele onderdelen waarop gejureerd wordt.
Dinsdag 14 februari
staan de
Innovatieve Chefs op het programma. Deze kookwedstrijd voor 2 koks is een zo genaamde ‘Black Box’ wedstrijd. Er wordt een 3-gangen menu gekookt en door 2e jaars leerlingen Horeca-opleidingen geserveerd. Hier zijn dus professionals aan het koken en zijn de aankomende toppers in competitie in het restaurant.
Woensdag 15 februari
is traditioneel het toneel van de kookwedstrijd
‘Half Om’. Een professional en een amateur koken samen. De hieraan gekoppelde gastvrijheidswedstrijden zijn voor de 1e jaars leerlingen.
Expo Culinair (Alle dagen)
Tentoonstelling van het resultaat van strak uitgevoerde opdrachten door leerling koks. De verschillende klasses waarin gewerkt wordt:
◊ Amuse
◊ Koude voorgerechten
◊ Feestelijke taart
◊ Dessert
Sfeerimpressie
Namens Team EvenTTCulinair
Meer berichten