Fortuna bokaal
Fortuna carpaccio wedstrijd tijdens HorecaEvenTT 2021 in Assen
Twee jaar geleden jaar vond tijdens de Horeca-evenTT in Assen de allereerste á la minute kookwedstrijd plaats. Een wedstrijd waarin professionele koks de strijd met elkaar aan gaan en mooie carpaccio gerechten uit de hoge hoed toveren.
Davy Heinhuis van restaurant het Achterhuus in Giethoorn bijgestaan voor Maxime de Vries, Marie-Sophie Wigbers freelance food designer en Jordi Heemskerk van restaurant Sofie in Wassenaar streden in de finale om de ‘Fortunacarpaccio-bokaal’. Zij moesten een voorgerecht maken en een amuse, met daarin één van de Fortuna Carpaccio varianten verwerkt. Om te kunnen winnen moest de smaak helemaal in orde zijn. Niet alleen het vlees, vis of het ei, ook de garnituren moesten op smaak zijn. Er werd gekookt, gehakt, gerold. Alles werd uit de kast gehaald om de beker mee naar huis te kunnen nemen. Jordi Heemskerk mag zich na deze zware strijd de winnaar noemen van de allereerste á la minute kookwedstrijd en de ‘Fortunacarpaccio-bokaal’ mee naar huis nemen.
Maar dat is nog niet alles. Hij schoof ook een zilveren ring met daarop het Fortunalogo om zijn vinger. Een ring die de status van de Televizier-Ring gaat krijgen. Deze wedstrijd wordt ieder jaar voortgezet in Assen. Dat betekent dat er ieder jaar een nieuwe ring bij komt, ook in 2021 tijdens HorecaEvenTT in Assen.
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.