Persbericht Fortuna Carpaccio Bokaal 2022
Jordi Heemskerk van Restaurant wint voor de derde keer in zijn carrière de Fortuna Carpaccio Bokaal
Maandagmorgen 11 april 2022, het HorecaevenTT is geopend en dit betekend ook de start van de finale om de Fortuna Bokaal
De organisatie van HorecaevenTT heeft ons een prachtige plaats toebedeeld en Droogers Koel-en Keukeninnovaties heeft de modernste apparatuur ter beschikking gesteld, kortom hardware en dergelijk is perfect geregeld. Rond half elf heet Arend Nijland namens Selektmeat iedereen van harte welkom en wenst uiteraard de deelnemers heel veel succes. Succes en heel veel wijsheid uiteraard ook voor de jury, Marco Poldervaart en Marten Haga, Marco meesterkok en eigenaar Restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen en Marten chefkok eigenaar van restaurant Zuiver in Joure. .
Het was dit jaar weer een verrassing wat er gekookt zou worden en eerlijk is eerlijk het was weer verrassend. De jury was kritisch op een aantal zaken ook tijdens de wedstrijd liepen zij rond en hebben gelet op de wijze van werken, de hygiene, het a la minute presteren en “of er regelmatig geproefd werd” vooral dat laatste was een punt van aandacht, tijdens het koken altijd blijven proeven, is het gerecht voldoende op smaak, kortom is het lekker.
Deze wedstrijd is vier jaar geleden in het leven geroepen om jonge mensen te enthousiasmeren voor het prachtige vak van kok en ook om te laten zien dat je met het gebruik van basisproducten altijd je eigen gerecht maakt. Deze groep is in ieder geval enthousiast en willen graag weer de strijd aangaan, wie komen er volgend jaar bij om de strijd aan te gaan? we willen je graag zien meestrijden.
Wat was er ook al weer te winnen? Voor alle deelnemers een herinnerings medaille
Voor de winnaar is er behalve de Fortuna Carpaccio wissel Bokaal ook de Fortuna Ring (wordt eigendom) een geldbedrag van € 150,- en een door F.Dick GmbH Messerschmied beschikbaar gestelde messen set uit de bekende serie Red Spirit
Voor de nummer 2 is er naast een geldbedrag van € 100,- tevens een messen set van F.Dick GmbH serie Red Spirit en een Herinneringsmedaille.
Voor de nummer 3 is er naast een geldbedrag van € 75,- ook een messen set van F.Dick GmbH serie Red Spirit en een Herinneringsmedaille.
De winnaar van de Fortuna Carpaccio Bokaal 2022 is geworden Jordi Heemskerk van Restaurant Hotel Savarin in Rijswijk. Als tweede is geëindigd het team van Fletcher Hotel Restaurant By Zoo Christiaan Staal en Safeya Magdy Atta . En als derde is geëindigd Sander van Waas, executive Chef Restaurant de Beren Nederland.
Zij ontvingen uit de handen van Selektmeat Products BV directeur Peter Roorda allen hun prijzen
De dag werd afgesloten, echter niet zonder iedereen te bedanken voor hun medewerking, steun en wat dan ook voor het mogelijk maken van het organiseren van deze wedstrijd.
Daar wil ik dit persbericht ook nog graag mee eindigen;
Onze dank gaat uit naar:
Drogers Koel en Keukeninnovaties Surhuisterveen
F.Dick Messer GmbH
Mimicry Grafische communicatie / uitgeverij en Evenementen
De juryleden Marco Poldervaart eigenaar restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen
Marten Haga eigenaar restaurant Zuiver in Joure.
En uiteraard alle kandidaten die de moeite hebben genomen hun gerechten in te zenden en daardoor het mogelijk hebben gemaakt om Professionele kookwedstrijd te organiseren.